De eerste echt elektrische takelwagen is Belgisch!

Depannage 2000 heeft een Mercedes-Benz eActros 300 in gebruik genomen. Dit zou ’s werelds eerste takelwagen zijn die volledig emissievrij is, inclusief het tillen van de te slepen voertuigen.

In maart 2023 kreeg het Antwerpse depannagebedrijf al de sleutels van dit voertuig, maar toen was het nog een kaal 6×2 bakwagenchassis. Het voertuig is nu operationeel met zijn schuifplatform en Fassi-kraan. Het is vermoedelijk het eerste bergingsvoertuig ter wereld dat elektrische aandrijving combineert met het gebruik van een elektrische aftakas (ePTO), waardoor het volledig zonder CO2-uitstoot kan werken gedurende zijn hele gebruikscyclus. Het voertuig zelf is een eActros 300 met drie batterijpakketten met een totale capaciteit van 336 kWh.

Zoals Serge Temmermans, directeur van Depannage 2000, uitlegt, werd de beslissing om deze elektrische takelwagen aan te kopen ingegeven door de noodzaak om te voldoen aan de toekomstige vereisten van de Antwerpse Lage Emissie Zone (LEZ). Het voertuig werd geleverd door Van Mossel Deurne.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo