Ford Pro Charging: Slimme oplaadoplossingen op maat [Advertorial]

Terwijl de autosector stilaan vertrouwd is met elektrificatie, is het voor veel kopers van lichte bedrijfsvoertuigen nog een relatief nieuw concept. En omdat de noden rond elektrische bestelwagens eerder specifiek zijn, is expertise cruciaal. En die heeft Ford Pro in huis!

Met de E-Transit en nu ook de E-Transit Custom en Courier heeft Ford Pro een compleet 100% elektrisch gamma, maar ook plug-in hybride versies van de Transit Connect en Custom en de Ranger. Om zijn klanten te begeleiden bij praktische vraagstukken rond het opladen, zet Ford Pro in op expertise, met naast een competent dealernetwerk ook een in-house ‘Charging Solutions Manager’, Stefan Van de Poel, die klanten ondersteunt met intelligente oplossingen op maat.

Hoe belangrijk is het oplaadvraagstuk bij het overschakelen naar elektrisch rijden?
Stefan Van de Poel: Essentieel natuurlijk. En dan heb ik het niet over de plaatsing van een laadpaal – dat doen we ook (zie kader) maar dat kan in principe elke elektricien. Belangrijker is om te zorgen voor een praktische, betaalbare en voldoende grote energievoorziening, zodat de operationele impact van elektrisch rijden beperkt blijft, en controle op de administratieve verwerking van het opladen.

Op welk vlak verschilt de aanpak van Ford Pro van die van anderen?
SVdP: Er bestaan geen standaardoplossingen. Elke klant, elk wagenpark, elke site, elke use case is immers anders. We gaan dus voor een begeleiding op maat, maar dat is zelfs niet waar we het grootste verschil maken. Bij Ford Pro zetten we ook maximaal in op oplossingen via onze Ford Pro Software om op die manier het opladen te optimaliseren en zo praktisch en betaalbaar mogelijk aan te pakken.

Hoe gebeurt dat in de praktijk?
SVdP: Bij Ford Pro zetten we maximaal in op alle oplossingen: met behulp van de modeminformatie en de oplaadsoftware gaan we ervoor zorgen dat elke voertuig op het gewenste moment opgeladen is aan de meest interessante tarieven. Dat lijkt complex, maar daarin zijn we gespecialiseerd. Naast depotladen voorzien we ook een laadpas voor openbaar laden via het Blue Oval Charge netwerk, en oplossingen voor thuisladen. En ook voor de terugbetaling van dat thuisladen gaan we werken met softwarematige oplossingen eerder dan via gegevens van de laadpas. Op die manier sluiten we eventueel misbruik uit, zowel vandaag door fraude met laadpassen onmogelijk te maken, als in de toekomst wanneer V2L- en V2G-oplosingen een grotere plaats gaan innemen. Op alle vlakken faciliteren we dus de evolutie naar elektrisch, zowel praktisch als qua investeringen.

 


Ford Pro Home Charger

Kant-en-klare thuislaadoplossing

Samen met de lancering van de 100% elektrische Ford E-Transit Custom lanceert Ford Pro ook een kant-en-klare thuislaadoplossing. Daarmee mikt de Europese nummer 1 bij de lichte bedrijfsvoertuigen voornamelijk op zelfstandigen en KMO’s. Het pakket met vijf jaar garantie omvat een laadstation, de installatie, training en beheersoftware die bijvoorbeeld daluurladen mogelijk maakt.

 

 


 

Vraag naar de oplossingen bij de Ford Pro-dealer en check de mogelijkheden op

www.nl.ford.be/bedrijfsvoertuigen/ontdek/innovatie/opladen

 

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo