Interieur nieuwe Volkswagen Transporter onthuld

Met nog maar een paar weken te gaan voor de officiële lancering, onthult de toekomstige Transporter van Volkswagen Commercial Vehicles zich in kleine stapjes. Deze keer ligt de focus op de bestuurderspost en een paar functionele details.

De nieuwe Transporter is uitgerust met een Keyless Start-knop, die zich net onder de twee schermen op het dashboard bevindt (een 12-inch hoofdscherm en een 13-inch infotainmentscherm). Net daaronder zit de bedieningshendel voor de automatische transmissie, die standaard of optioneel is. Deze hendel is verplaatst om de beenruimte te vergroten. Bij de versie met handgeschakelde versnellingsbak bevindt de versnellingspook zich op de middenconsole.

Volkswagen heeft een aantal fysieke bedieningselementen behouden, terwijl gevreesd werd dat alles via touchscreens zou worden bediend. Er is bijvoorbeeld een draaiknop om het volume van het infotainmentsysteem te regelen of een schakelaar voor de parkeerrem. “Bestuurders die gewend zijn aan de Transporter T6.1 zullen maar een paar minuten nodig hebben om vertrouwd te raken met de bediening van de nieuwe Transporter,” zegt hoofdontwerper Albert Kirzinger, die er ook voor heeft gezorgd dat het bestuurderscompartiment meer opbergruimte heeft.

De laadruimte varieert van 5,8 tot 9,0 m3 en biedt plaats aan maximaal drie europallets. Er zijn ook USB-A, USB-C en 12V stopcontacten, en zelfs een 230V stopcontact als optie. Op dieselversies bevindt het 230V (400W) stopcontact zich op de bestuurdersstoel, terwijl op elektrische en plug-in hybride versies twee extra stopcontacten beschikbaar zijn op de D-stijlen.

Lees alles over Volkswagen Commercial Vehicles Import

Volkswagen Commercial Vehicles Import

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo