Macharis koopt eerste 2 elektrische trucks ‘op eigen risico’

Transportbedrijf Macharis heeft een bestelling geplaatst voor twee elektrische Mercedes-Benz eActros 600’s… zonder te weten welke klanten ze volgend jaar zullen bedienen wanneer ze geleverd worden. Het bedrijf uit Dendermonde heeft echter vertrouwen in deze investering ‘op risico’.

“Op dit moment weten we nog niet voor welke klanten deze twee trucks gebruikt zullen worden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we een aantal van hen kunnen overtuigen vóór mei of juni 2025, wanneer de voertuigen geleverd moeten worden. De markt evolueert duidelijk in de richting van koolstofvrij transport en wij willen op deze trend inspelen,” legt Bram Macharis uit.
Macharis gebruikt momenteel geen vrachtwagens van Mercedes-Benz. De keuze voor de eActros 600 was gebaseerd op puur feitelijke criteria, zoals Bram Macharis uitlegt: “Het was de beloofde actieradius van 500 kilometer die ons overtuigde. Wat het opladen van de batterijen betreft, beschikken we in onze vestiging in Dendermonde al over een 200 kW-lader, zodat we voor het opladen niet afhankelijk zijn van een klant. De hebben ook de zekerheid dat we met 100% groene energie zullen werken.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo