Nissan scoort goed in Euro NCAP-tests

Nissans reeks lichte bedrijfswagens heeft goede scores gekregen van de onafhankelijke instantie Euro NCAP, die het veiligheidsniveau test van voertuigen die in Europa op de markt worden gebracht. De Townstar kreeg een beoordeling van 78%, de Primastar 69% en de nieuwe Nissan Interstar scoorde een nog hogere 84%, waardoor deze de Platinum-status kreeg.

De Euro NCAP-tests worden regelmatig strenger, zodat een uitstekend niveau het ene jaar een gemiddeld niveau kan worden een paar jaar later. Fabrikanten van lichte bedrijfswagens zijn ook verplicht om regelmatig nieuwe actieve veiligheidssystemen te introduceren. Er is echter nog steeds speelruimte en sommige fabrikanten gaan verder dan de regelgeving voorschrijft. Sinds 2023 zijn de nieuwe beoordelingscriteria gericht op geavanceerde ondersteuningssystemen voor de bestuurder en leggen ze meer nadruk op kwetsbare weggebruikers, waaronder de veiligheid van voetgangers in nachtscenario’s, de bescherming van fietsers en de invoering van een nieuw ongevallenscenario voor bedrijfsvoertuigen.

Dit zijn de belangrijkste resultaten van het Nissan-assortiment:

  • de Townstar Van scoorde 26,8 van de 30 punten, de Primastar 27,9 en de Interstar 25,6 op het gebied van voetgangersveiligheid (waaronder het detecteren van kwetsbare weggebruikers en het waarschuwen van de bestuurder),
  • Het Autonomous Emergency Braking (AEB)-systeem van de Townstar Electric werd beoordeeld als “uitstekend”. Euro NCAP prees ook het vermogen van de Townstar om stilstaande of langzamer rijdende voertuigen te detecteren en zo aanrijdingen te helpen voorkomen.
  • De Lane Departure Warning-systemen op de Townstar en Interstar scoorden respectievelijk 13,8 en 16,3 van de 20 punten.
  • Snelheidslimietdetectiesystemen scoorden 9 van de 15 voor de Primastar, 11,4 van de 15 voor de Interstar en zelfs 14,5 van de 15 voor de Townstar.
  • Op het gebied van comfortsystemen voor de bestuurder (gordelverklikkers, vermoeidheidsdetectie, etc.) scoorden de Interstar en Primastar het hoogste aantal punten (15/15), terwijl de Townstar genoegen nam met 10 uit 15.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo