DAF levert (eindelijk) elektrische trucks

Bijna twee jaar na de presentatie van de nieuwe serie elektrische trucks heeft DAF Trucks eindelijk de eerste productievoertuigen afgeleverd en bereidt zich voor op de start van de serieproductie in Eindhoven, in een gloednieuwe fabriek die speciaal voor deze gelegenheid is ingericht.

De eerste klanten die hun elektrische DAF trucks ontvangen zijn, logischerwijs, Nederlandse bedrijven. E. van Wijk Logistics (Giessen) is één van hen en rijdt met een XF Electric. “We hebben nog wat problemen met de laadinfrastructuur op onze locaties, maar de XF Electric voldoet aan al onze verwachtingen”, bevestigt CEO Ewout van Wijk, ”Ook de chauffeur is erg onder de indruk van de flexibiliteit van de truck, de stilte en het comfort van de cabine en het gemak waarmee de truck bestuurd kan worden. Bij het starten is het koppel dat direct beschikbaar is erg hoog.”

Cornelissen Transport (Nijmegen) gebruikt zowel een XD als een XF Electric, waarmee ze voornamelijk supermarkten bevoorraden. “De voertuigen passen perfect bij onze ambitie om naar emissievrij transport te gaan,” legt Peter Leegstraten, directeur Inkoop en Innovatie, uit. “En het voertuigconcept achter deze DAF trucks is perfect voor stedelijke gebieden. De grote voorruit, lage gordellijnen, extra raam aan bijrijderszijde en digitale camera’s garanderen perfect direct zicht en vormen samen met de elektrische aandrijflijn voor ons de ideale combinatie.”

Ook Oegema Transport (Dedemsvaart) maakt gebruik van een XD Electric. “Met dit voertuig kunnen we bijna 500 kilometer afleggen op één volle lading”, legt Gerlof Oegema uit. “Met een extra lading zouden we 1.000 kilometer per dag kunnen afleggen, wat interessante mogelijkheden biedt voor langeafstandsreizen.

Nu moeten we alleen nog de serieproductie serieus opstarten en de eerste exemplaren aan Belgische klanten leveren…

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo