DB Schenker zou voor 14 miljard euro worden verkocht

Er zijn nog steeds twee kandidaten voor de overname van DB Schenker: het Deense logistieke bedrijf DSV en een consortium van bedrijven onder leiding van het investeringsfonds CVC Capital Partners. In beide gevallen zou de verkoop 14 miljard euro opleveren voor Deutsche Bahn.

Ter herinnering: Deutsche Bahn kondigde in december 2022 aan het volledige kapitaal van zijn logistieke dochter DB Schenker te willen verkopen om zijn schuldenlast te verlagen en de middelen te vinden om de enorme investeringen te financieren die nodig zijn voor het Duitse spoornetwerk. Verschillende grote internationale groepen werden benaderd, maar de meeste trokken zich terug uit de race, waaronder A.P. Møller-Mærsk en MSC, evenals het Saoedische bedrijf Bahri.

DB Schenker is winstgevend (zozeer zelfs dat de financiële resultaten de DB-groep in staat hadden gesteld om in 2023 winst te maken, ondanks de zeer slechte resultaten van DB Cargo), maar het is duidelijk een grote vis om te bakken: meer dan 72.000 werknemers, 725 magazijnen en meer dan 1.850 operationele locaties over de hele wereld. DB Schenker werd geschat op een waarde tussen 12 en 15 miljard euro, met een omzet van 19,1 miljard euro in 2023 en een EBITDA van 1,9 miljard euro.

De twee biedingen die nog op tafel liggen, waarderen DB Schenker op EUR 14 miljard. Het ene komt van het Deense logistieke bedrijf DSV (wiens interesse al maanden bekend was) en het andere van een consortium onder leiding van het investeringsfonds CVC Capital Partners. Volgens Reuters bestaat dit consortium ook uit een staatsinvesteringsfonds uit Singapore en een fonds uit Abu Dhabi, en wil het DB Schenker naar de beurs van Frankfurt brengen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo