Marc Costenoble geeft de fakkel over bij Macotruck

Op zaterdag 31 augustus viert transportbedrijf Macotruck haar 40-jarig jubileum. Het wordt een bijzonder moment voor oprichter Marc Costenoble die het stokje overdraagt aan een nieuw directieteam onder leiding van Gino Withofs.

Marc Costenoble richtte Macotruck op in 1984 mte drie vrachtwagens. “Op 22-jarige leeftijd besloot ik te ondernemen. Via mijn vader kwam ik in contact met Ludo Wyckmans, toenmalig directeur van Zeemar, een onderdeel van de Herfurth-groep. Zeemar was op zoek naar transporteurs voor tractiewerk met Engelse trailers van en naar de haven van Zeebrugge. Dit sprak mij aan, en na wat brainstormen heb ik met al mijn spaarcenten een BVBA in Brussel gekocht om een transportvergunning te verkrijgen.”

Mede dankzij de hulp van de Herfurth-groep werd Macotruck NV opgericht. “Ondanks mijn gebrek aan ervaring in de transportsector, heb ik me volledig ingezet om in korte tijd de nodige kennis op te doen. De eerste jaren combineerde ik werken met studeren, waarbij ik op zaterdag naar school ging voor de vakbekwaamheid. Na zes jaar op de baan begon ik met het organiseren van het werk, en breidde ik het bedrijf langzaam uit. In 2000 begonnen we met autotransport, wat uiteindelijk leidde tot de sterke groei die we nu kennen. In 2019 startten we met uitzonderlijk vervoer, waarbij we nu drie diepladers inzetten voor shuntwerk binnen de haven van Zeebrugge en vervoer naar Antwerpen. Vandaag de dag hebben we 32 trekkers en 50 containerchassis voor tankcontainertransport, 3 trailers voor uitzonderlijk transport en 25 autotransporters (met nog 4 in bestelling)”, aldus Marc Costenoble.

Generatiewissel

Na 40 jaar ondernemen wilde Marc Costenoble naar een geschikte overnemer zoeken, met behoud van het familiaire karakter van Macotruck. Deze zoektocht leidde tot de identificatie van Gino Withofs als de ideale kandidaat om het leiderschap over te nemen. “Gino Withofs de nieuwe minderheidsaandeelhouder van Macotruck. Hij heeft al een Joint Venture met Herfurth Group (Handico Trucking) en heeft ook al bewezen diepgaand inzicht te hebben in de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het leiden van een transportbedrijf. Hij beschikt ook over sterke leiderschaps- en managementvaardigheden, waardoor hij in staat is om een team te motiveren, te inspireren en effectief te leiden. Hij begrijpt het belang van het creëren van een positieve werkcultuur en het stimuleren van samenwerking binnen het bedrijf”, aldus Marc Costenoble. Gino Withofs voegt eraan toe: “Macotruck is wat mij betreft een verborgen parel binnen het transportlandschap. Het zal niet gemakkelijk zijn om de weg die Marc heeft uitgestippeld verder te zetten, maar ik kijk ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan.”

Vanaf 1 september 2024 treedt Gino Withofs op als managing director. Hij zal samenwerken met een jong management team van drie ervaren medewerkers:  Kevin Vrolijks, Jorijn Segaert en Pieter Vandenberghe. Marc Costenoble zal nog tot eind 2025 deeltijds blijven ondersteunen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo