Port of Limburg volledig operationeel begin 2025

Momenteel is de binnenvaart terminal Port of Limburg (Genk) bezig met de laatste werkzaamheden, zoals het plaatsen van de twee kranen en de afwerking van de terreinen. POL zal operationeel zijn begin 2025 en ambieert om binnen vijf jaar 350.000 TEU per jaar te behandelen.

Port of Limburg is gespecialiseerd in containervervoer en profiteert van een uitstekende ligging aan het Albertkanaal, dicht bij de grens met Duitsland. De locatie is multimodaal ontsloten via het spoor en via de snelwegen E313 en E314. Recent kregen Group Machiels en H.Essers, die POL hebben opgericht, een derde partij bij toen Medlog instapte. “Dit voegt waarde toe door hun uitgebreide kennis van containerlogistiek en connectiviteit met de zeehavens, zonder afbreuk te doen aan de onafhankelijkheid van POL. Dankzij de samenwerking tussen drie sterke aandeelhouders en de unieke positie van POL in de logistieke sector, is POL klaar om een nieuwe standaard te zetten in multimodaal transport en duurzame logistieke oplossingen in de Euregio Maas-Rijn”, zegt Benjamin Hermans, CEO van Port of Limburg.

“De nieuwe terminal van POL wordt state-of-the-art ingericht, met hoge beveiligingsnormen, maximale efficiëntie, uitgerust volgens de richtlijnen voor gevaarlijke en/of temperatuur gecontroleerde goederen en GDP”, aldus Benjamin Hermans. “Naast de traditionele terminalactiviteiten, zoals het laden en lossen van containers, zal POL geavanceerde Value-Added Services aanbieden, zoals stuffen en strippen van containers, onderhoud, reparatie, reiniging, (ont-)gassen en gasmetingen, evenals douane-gerelateerde diensten. In een volgende fase voorziet POL ook isotank opslag en afvulactiviteiten.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo