Transporteurs presteren beresterk bij de 24 Uren van Zolder

Vorig weekend was Circuit Zolder gastheer van de 46e editie van zijn 24 Uren, als onderdeel van het Belcar-kampioenschap. Een aantal kopstukken uit de wegtransportsector nam deel en haalde zelfs het podium.

De top van het algemeen klassement wordt uiteraard bezet door (semi-)professionele rijders, maar sommigen van hen worden gesteund door transportbedrijven. Sam Dejonghe, gesteund door Group GTS, zette de snelste ronde van de race neer. Het Limburgse logistieke bedrijf had ook zijn eigen VIP-ruimte op het circuit. De Audi R8 GT2 van (onder andere) Sam Dejonghe eindigde als derde achter twee Porsches. De twee door Xwift ondersteunde auto’s hadden minder geluk en eindigden respectievelijk vierde en achtste in de TC-categorie na een aantal incidenten tijdens de race.

Alle ‘piloot-transporteurs’ eindigden op het podium in hun categorie: Peter Van Delm won de TC-categorie in een BMW 325i, terwijl Gerben De Meulder (Trans Gernad) en Kurt Van Gijsel (SL Logistics – op de foto met zijn echtgenote Sofie Lievens die ook meereed) derde werden in de TB-categorie in een andere BMW. Pablo Coosemans (Atrium), bekend in de wereld van de rijopleiding, verdient ook lof. Hij eindigde als tweede in de GTB-categorie aan het stuur van een BMW M4 GT4. Goed gedaan allemaal!

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.