TVP heeft zijn eerste elektrische vrachtwagen

Transport Van Praet heeft zijn eerste elektrische vrachtwagen in gebruik genomen. De Volvo FM Electric wordt ingezet voor pendeldiensten tussen Luik en Brussel in opdracht van Kuehne + Nagel.

TVP voerde dit project uit in opdracht van de Pharma-divisie van de Zwitserse groep, gevestigd in Brucargo. “We hebben in dit project geïnvesteerd omdat we onze klanten willen helpen om hun logistiek koolstofvrij te maken. Met deze eerste elektrische vrachtwagen hopen we 154,15 kg CO² per rit te besparen”, legt Managing Director Nils Van Praet uit.

Het voertuig is nu ongeveer twee weken onderweg. Met een actieradius van 375 kilometer maakt hij een retourrit tussen Brucargo en de magazijnen van Kuehne + Nagel in Hermalle-sous-Argenteau, waarna hij zijn dag afsluit met kortere pendeldiensten rond het hoofdkantoor van TVP. “We hebben geïnvesteerd in een 40 kW-lader, waardoor de truck genoeg uren per dag kan rijden… en andere klanten een elektrische truck kan tonen”, vervolgt Nils Van Praet. “We zijn in ieder geval zeer aangenaam verrast door het energieverbruik van de FM Electric. Toegegeven, we rijden niet met zware ladingen, maar we zitten nog steeds onder de grens van 0,93 kWh per kilometer, wat betekent dat we een positieve TCO kunnen verwachten.”

Volgende maand begint TVP ook met het testen van een hybride koeloplegger, uitgerust met een Carrier koelunit en een dieselgenerator als back-up, aangezien de eisen van de farmaceutische sector op het gebied van back-up erg hoog zijn. De volgende stap, wanneer TVP zijn nieuwe faciliteiten in 2025 betrekt, zal de installatie van krachtigere laadstations zijn.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo