Van Dievel test drie elektrische voertuigen als onderdeel van een proefproject in Mechelen

Mechelen heeft net een nieuw proefproject gelanceerd rond de elektrificatie van transport. Het doel is om bedrijven te laten ervaren wat de impact is van een vloot emissievrije voertuigen en hen zo voor te bereiden op de toekomst. Transportbedrijf Van Dievel neemt deel aan het project en test drie elektrische voertuigen.

Mechelen streeft naar zero-emissie stadslogistiek tegen 2030. Met haar convenant voor zero-emissie stadslogistiek gaat Mechelen dit engagement aan in samenwerking met 37 logistieke bedrijven. “We zijn trots om een nieuw pilootproject aan te kondigen”, zegt schepen van mobiliteit Alexander Vandersmissen. “Daarbij geven we logistieke bedrijven met subsidies van de Vlaamse overheid de kans om zero-emissievoertuigen uit te testen. Zo ondersteunen we bedrijven in de elektrificatie van hun vloot. Het Mechelse transportbedrijf Van Dievel zal vanaf vandaag gratis 3 verschillende voertuigen uittesten. Zo kunnen zij de voor- en nadelen in praktijk ondervinden, anticiperen en zich op de toekomst voorbereiden.”

Louis De Wael, CEO Van Dievel Transport: “Voor ons als transportfirma is het erg belangrijk om een goede inschatting te kunnen maken van de impact van de omschakeling naar elektrisch transport. Dit project geeft ons heel pertinente en bruikbare informatie vanop de werkvloer. Heel wat bedrijven hebben nog reserves en twijfels bij deze omschakeling. Naast de aankoopprijs zijn er vragen rond actieradius, nood aan laadinfrastructuur, duurzame energievoorziening op de site, laadvermogen…. Daarop zullen wij alvast heel wat concrete antwoorden krijgen. Zo kunnen we een goede inschatting maken van de praktische en financiële impact.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo