IAA: “Stars of the year” awards uitgereikt

De “Stars of the Year” awards voor 2025 werden uitgereikt tijdens de IAA Transportation 2024 persdag. Deze omvatten de International Van of the Year, de International Truck of the Year, de Truck Innovation Award en de International Trailer Award.

In de categorie lichte bedrijfsvoertuigen won de Renault Master voor zijn innovatieve technologieën en zijn bijdrage aan duurzame mobiliteit. Aan de zware kant ging de Mercedes-Benz eActros 600 met de titel aan de haal voor de prestaties van zijn aandrijflijn, die is gebaseerd op twee elektromotoren van 400 kW op de elektrische as en drie LFP-batterijpakketten met elk een capaciteit van 207 kWh, voor een bereik van meer dan 500 kilometer zonder opladen.

De Truck Innovation Award ging naar MAN’s hTGX voor zijn dieselachtige prestaties en wendbaarheid, dankzij de H4576 16,8-liter zes-in-lijn waterstofmotor.

De prijzen voor getrokken voertuigen zijn gebaseerd op verschillende categorieën. In de categorie “Body” ging de prijs naar Schmitz Cargobull met haar S.KOe Cool koeloplegger. In de categorie ‘Chassis’ ging de prijs naar Kässbohrer met zijn 12-15 Flexi Curtainsider. Kögel won met zijn Cool Liteshell de categorie ‘Concept’. De Thermo King A-500e Spectrum AxlePower valt op in de categorie Milieu. De categorie Veiligheid eert de modulaire technologie van SDG: foldable and telescopic underrun protection (TKU). Tot slot wordt in de categorie “Smart Trailer” de Krone SmartAssistant beloond.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo