ITB stelt twee consulenten aan voor vergroening

ITB, het Instituut voor Transport langs de Binnenwateren, zet met de aanstelling van twee vergroeningsconsulenten in op het vergroenen van de sector, ondersteund door de pragmatische visie van de commissie vergroening & innovatie.

De aanstelling van Valentijn Vernyns en Dominique Mathern intensifieert de inspanningen van het ITB richting vergroening. Niet alleen door advies en praktische ondersteuning van de binnenvaartondernemers en schippers omtrent duurzamere praktijken, maar ook door het vertalen van complexe milieu-initiatieven naar een overtuigend beleidsverhaal dat zowel sectorbreed als op Europees niveau weerklank vindt.

Vergroening van vloot als antwoord op klimaatdoelen

In reactie op het Europese Fit for 55-plan en de Mannheim-verklaring, ondersteunt ITB actief de klimaatdoelen. Een realistische, doelgerichte strategie is essentieel in de reductie van broeikasgassen en verontreinigende stoffen. Onder leiding van de commissie vergroening & innovatie ontwikkelde ITB als huis van de binnenvaart in België een visie met drie kernstrategieën die pragmatische haalbaarheid en optimale duurzaamheid combineert.

Voorzitter Carl Verhamme van de commissie vergroening & innovatie benadrukt: “Vergroening van de binnenvaart is cruciaal voor het halen van Europese klimaatdoelstellingen en versterkt de positie van binnenvaart binnen de mobiliteit. Vanuit ITB willen we met initiatieven zoals walstroom, ecovaren en innovatieve motortechnologieën deze overgang haalbaar en betaalbaar maken.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo