Neotrucks: een grote elektrische première op de Zero Emissions Xperience!

Met nog drie weken te gaan, blijft de tweede editie van Transportmedia’s Zero Emissions Xperience nieuwe exposanten aantrekken, waaronder een aantal met voertuigen die nog nooit eerder tentoongesteld of getest werden op een publiek evenement in België. Dat is het geval met de terminaltrekker van Neotrucks… te ontdekken op 26 december in Leuven.

Het Franse bedrijf Neotrucks heeft al tientallen elektrische trekkers geleverd aan klanten. Wat de Neotrucks-trekker uniek maakt, is dat het een elektrische retrofit is: Neotrucks neemt een klassieke Renault Trucks T-trekker op het einde van zijn contract en laat hem volledig reviseren in de Renault Trucks-fabriek in Bourg-en-Bresse, waar hij wordt uitgerust met een elektrische motor. Carrosseriebouwer Brevet bouwt de cabine om met een draaistoel voor de chauffeur, twee extra zijramen achterin de cabine, een schuifdeur achterin de cabine en een hefbare koppelschotel.

De elektrische motor maakt snelheden tot 25 km/u mogelijk en de 9 batterijpakketten, elk met een capaciteit van 20 kWh, geven het voertuig een bereik van 6 tot 8 uur per dag. Omdat het voertuig niet geregistreerd hoeft te worden, hoeft het ook niet opnieuw goedgekeurd te worden. Neotrucks richt zich vooral op grote logistieke centra en transportbedrijven die opleggers op eigen terrein verplaatsen. Volgens Neotrucks zou de TCO van zo’n terminaltrekker 15% lager liggen dan die van vergelijkbaar dieselaangedreven materieel na 6 uur gebruik per dag over een periode van zes jaar.

Een voertuig om te ontdekken op 26 september tijdens de Zero Emissions Xperience!

Ik wil me inschrijven voor de Zero Emissions Xperience 2024

(gereserveerd voor vervoerders en wagenparkbeheerders)

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo