PostNL bezorgt 100.000ste pakje per cargobike in Gent

De zes fietskoeriers van PostNL in Gent bereiken een ‘duurzame’ mijlpaal: ze leverden hun 100.000ste pakketje af in de Gentse binnenstad. PostNL wil de dienstverlening nu aanscherpen met een groter koeriersteam en een type fiets dat nog beter overweg kan met de kasseien en andere hindernissen van het historisch centrum. 

De zes PostNL-bezorgers die in Gent elke dag pakjes bezorgen met de cargobike hebben er samen 43.000 kilometer opzitten. Hun werkterrein omvat 450 straten, vooral in het historische hart van Gent. Op dit moment komen er twaalf nieuwe cargobikes toe in het PostNL sorteer- en distributiecentrum in Evergem. Dit nieuwe model cargobike is nog beter afgestemd op de wegen in een stadscentrum. Door vering over de gehele fiets en dikkere banden zijn ook kasseistraatjes en tramsporen gemakkelijk en veilig te berijden. Niet alleen wordt de bestaande cargobikevloot gemoderniseerd, er komen ook nieuwe koeriers aan boord. PostNL wil immer nog meer pakketten per cargobike gaan leveren in het kader van een emissievrije stadslogistiek.

Arvin Willemse, algemeen directeur bij PostNL Pakketten België licht die ambitie toe: “We plannen in 2025 emissievrij te bezorgen in 25 binnensteden in de ganse Benelux en dat realiseren we door de inzet van elektrische camionettes, cargobikes en andere licht elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s).”

Om het cijfer van 100.000 Gentse cargobikeleveringen enigszins in perspectief te zetten: volgens eigen zeggen bezorgt PostNL in totaal 1.1 miljoen pakketten per dag (verspreid over Nederland en België).

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo