Renault Pro+ komt naar IAA met twee prototypes

Naast zijn huidige uitgebreide gamma onthult Renault Pro+ twee prototypes op de IAA Transportation show in Hannover. Naar een daarvan wordt met spanning uitgekeken, omdat het de voorloper zal zijn van een gloednieuw gamma ‘softwaregedefinieerde’ lichte bedrijfsvoertuigen.

De Renault-groep praat al enkele jaren over zijn nieuwe FlexEVan-platform, dat in eerste instantie zal worden gebruikt voor de nieuwe Trafic. Dit platform is ontwikkeld in opdracht van Flexis, de joint venture tussen Renault Group, Volvo Group en CMA CGM. Met andere woorden, een verrassende combinatie van een fabrikant die gespecialiseerd is in lichte bedrijfswagens, een fabrikant van zware vrachtwagens (waarvan een van de merken, Renault Trucks de Trafic en Master van Renault al distribueert) en een groot logistiek bedrijf. Over het voertuig zelf is nog niet veel bekend, behalve dat het ontwerp volledig modulair is en gebaseerd op het ‘skateboard’-principe, en dat het alleen zal worden aangedreven door elektromotoren met een spanning van 800 volt.

De andere nieuwigheid op de Renault-stand is een nieuwe versie van de waterstofaangedreven Master H2-Tech, ontwikkeld voor Hyvia, de andere joint venture van Renault Group met Plug Power.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo