VARTA® Promotive AGM van Clarios houdt de chauffeur ontspannen en de klant blij [Advertorial]

Voor vrachtwagens is een lange zomer een tijd die hoge eisen stelt aan hun batterijen. Voedingsproducten moeten permanent koel worden bewaard. Ook chauffeurs houden van een aangenaam klimaat in de cabine. Dat betekent een hoge energievraag voor de voertuigen. Clarios ontwikkelde de VARTA ProMotive AGM voor gebruik in dergelijke omstandigheden. De speciale technologie maakt deze vrachtwagenbatterij betrouwbaarder en duurzamer dan conventionele batterijen.

Vrachtwagen als tweede thuis

Ook voor de chauffeurs heeft de bezorgdheid over een lege batterij grote gevolgen. Een feit dat Fabio Bilibio, eigenaar van een transportbedrijf in Treviso, Italië, weet: “Het is niet gemakkelijk om goede chauffeurs te vinden, vooral niet in Italië. Om ze aan te werven, moeten we ze de best mogelijke nieuwe trucks aanbieden – want de truck is hun tweede thuis.” Het leven op de weg is al moeilijk genoeg. Jongeren zijn zich daarvan bewust, wat de baan onaantrekkelijk maakt voor potentiële nieuwe aanwervingen.

Bilibio heeft zijn wagenpark daarom van alle gemakken voorzien, d.w.z. met tal van comfort- en entertainmentfuncties die het leven aangenamer maken: tv, koelkast, wifi, airconditioning en verwarming in de cabine. “Met de conventionele batterijen die door de fabrikanten als originele uitrusting waren geïnstalleerd, was het gebruikelijk dat vrachtwagens niet opnieuw startten na een wettelijke rustperiode”, meldt de wagenparkbeheerder.

De oplossing

Dat is nu allemaal verleden tijd, aangezien zijn bedrijf de nieuwe VATRA ProMotive AGM in gebruik neemt. AGM staat voor Absorberende Glasmat. De glasmat absorbeert het elektrolyt en verhoogt de cyclusstabiliteit. Dat voorkomt de capaciteitsdaling die wordt veroorzaakt door elektrolytstratificatie. Bovendien registreerden het energiemanagementsysteem en de batterijsensor die in de vrachtwagen zijn geïnstalleerd, het feit dat de batterij – in tegenstelling tot conventionele batterijen – geen achteruitgang van het prestatievermogen heeft.

Deze investering heeft zijn vruchten afgeworpen voor Bilibio: in tegenstelling tot sommige bedrijven is hij niet gedwongen geweest zijn wagenpark in te krimpen vanwege een tekort aan chauffeurs. De feedback van collega-eigenaar van een transportbedrijf Russo is ook positief: tot nu toe heeft hij geen ongewenste stops of lege batterijen meegemaakt met de VARTA ProMotive AGM. Distributeur Pasquale Di Sabatino is bijzonder blij omdat zijn klanten op zoek zijn naar betaalbare oplossingen – hoewel dit niet altijd de beste keuze is: “Het is duidelijk dat de nieuwe technologie van VARTA iets duurder is in termen van de initiële aankoopprijs. Maar terwijl andere batterijen normaal gesproken een jaar meegaan, is de levensduur van AGM-batterijen tot zes keer langer dan die van conventionele natte batterijen. Als je rekening houdt met minder lege batterijen op de weg met de daaruit voortvloeiende kosten, is de aanschafprijs zeker de moeite waard.”

Rechtstreeks contact met de fabrikant: Het VARTA Fleet Program

Toch vormt de toenemende complexiteit van moderne vrachtwagens een grote uitdaging voor transportbedrijven. Om ervoor te zorgen dat wagenparken zo goed mogelijk zijn uitgerust om hiermee om te gaan, biedt VARTA, naast toekomstbestendige producten, extra service met haar VARTA Fleet Program. Leden ontvangen advies op maat met betrekking tot hun wagenpark en batterijbeheer, strategische aankoopaanbevelingen, een nieuwsbrief met de nieuwste technologieën en trends, evenals analyse- en optimalisatieopties voor batterijprestaties.

Registreer gratis op varta-partner-portal.com/fleet-program

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo