Fly Khiva Group start met vluchten op Liege Airport

Liege Airport en Fly Khiva Group zijn verheugd om aan te kondigen dat er gestart is met vluchten met een Boeing 767-300BCF vliegtuig.

In 2024 heeft Fly Khiva Group als vrachtmaatschappij haar routenetwerk aangepast met vluchten naar Europa, China, Zuidoost-Azië, het GOS, het Midden-Oosten en Afrika. De luchtvaartmaatschappij Fly Khiva Group biedt diensten aan voor het organiseren van chartervrachtvluchten met Boeing 767-300BCF transportvliegtuigen onder eigen vlag.

Uit Oezbekistan

Fly Khiva Group werd opgericht in de stad Khiva, Oezbekistan, met als doel het ontwikkelen van passagiers-, vracht- en zakenluchtvaart en het uitvoeren van binnenlandse en internationale vluchten. Begin 2023 besloot het management van de Fly Khiva Group om een vrachtmaatschappij op te richten, wat resulteerde in de ondertekening van een leaseovereenkomst voor een Boeing 767-300BCF vrachtvliegtuig in december 2023 en de start van het certificeringsproces als luchtvaartmaatschappij. Na het verkrijgen van het Operator’s Certificate begon Fly Khiva Group op 23 februari 2024 te opereren als luchtvaartmaatschappij.

Air Silk Road

Voor Alexis Lapot, Cargo Manager van Liege Airport, betekent Fly Khiva een verdere stap in de ontwikkeling van het netwerk: “We zouden niet gelukkiger kunnen zijn. Deze strategische overeenkomst betekent een belangrijke stap voorwaarts in onze inspanningen om onze wereldwijde aanwezigheid uit te breiden. Fly Khiva’s drie wekelijkse vluchten tussen Azië en Europa via hun hub in Oezbekistan vertegenwoordigen de wedergeboorte van de historische Zijderoute vanuit de lucht. Deze nieuwe Air Silk Road zal de handel en doorvoer tussen de twee continenten vergemakkelijken en de efficiëntie tussen Hong Kong International Airport, ’s werelds grootste vrachtluchthaven, en Liege Airport, Europa’s drukste hub voor vrachtvervoer.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo