Driekwart van professionals in supply chain stelt toename vast van magazijnvolumes

In de afgelopen twaalf maanden hebben supplychainprofessionals uit België en Nederland geconstateerd dat het aantal goederen in hun magazijnen toeneemt: maar liefst 75% spreekt van een significante groei. Dit blijkt uit onderzoek van Manhattan Associates en onderzoeksbureau Vanson Bourne.

Manhattan, een leverancier van WMS-oplossingen, deelt onderzoeksresultaten van een enquête die in het voorjaar van 2024 werd afgenomen. Wereldwijd werden hiervoor 2000 supplychainprofessionals geïnterviewd, waarvan 200 uit België en Nederland. Onder de respondenten bevonden zich zowel senior management als operationeel personeel en zij kwamen uit de sectoren fabricage en productie, logistiek, farmacie, retail, automotive en consumer packaged goods.

22% kan groei niet opvangen

Organisaties hebben moeite met de toename van het aantal goederen in hun bestaande magazijnen: slechts 31% van de supplychainprofessionals geeft aan dat ze de veranderingen binnen hun bestaande capaciteit hebben kunnen opvangen. 22% heeft moeite om binnen hun bestaande capaciteit aan het toegenomen volume te voldoen, en is er niet in geslaagd om de capaciteit te vergroten. 41% heeft hun bestaande capaciteit vergroot om aan het toegenomen volume te kunnen voldoen.

9 op de 10 moeite met behoud van personeel

Met het waarborgen en verbeteren van de productiviteit van het personeel ervaart 25% van de supplychainprofesionals uitdagingen, terwijl 24% moeite heeft met het werven, opleiden en managen van personeel. Wanneer gevraagd wordt of hun organisatie moeilijkheden ervaart met het behoud van bestaand personeel, geeft 89% van de ondervraagde supplychainprofessionals aan hier moeite mee te hebben.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo