Deutsche Bahn stemt in met verkoop DB Schenker aan DSV

Deutsche Bahn en het Deense logistieke bedrijf DSV hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van DB Schenker aan laatstgenoemde. De aankoopprijs is vastgesteld op 14,8 miljard euro, iets meer dan wat was geschat door financiële analisten.

“We hebben een plan om samen een van de wereldleiders in transport en logistiek te worden. Hand in hand en onder één dak zullen de werknemers van DSV en Schenker hun krachten bundelen om een echte wereldleider in de sector te creëren. Deze strategische combinatie zal, samen met aanzienlijke investeringen in het concurrentievermogen, zorgen voor groei op lange termijn en duurzame banen creëren in Duitsland”, aldus Jens H. Lund, CEO van de DSV Groep.

Het behoud van sterke activiteiten in Duitsland lijkt een belangrijk punt te zijn geweest in de onderhandelingen, wat waarschijnlijk de reden is waarom DSV heeft toegezegd de komende drie tot vijf jaar ongeveer €1 miljard te investeren in Duitsland en waarom de gecombineerde werkgelegenheid van DSV en Schenker in Duitsland over vijf jaar hoger zal zijn dan in 2024. Centrale functies, met name die van het hoofdkantoor van Schenker in Essen, zullen in Duitsland worden gehandhaafd.

De overeenkomst moet nog definitief worden goedgekeurd door de raad van commissarissen van Deutsche Bahn AG en de Duitse federale regering. De transactie zal naar verwachting in de loop van 2025 worden afgerond. Ze zal Deutsche Bahn AG in staat stellen zijn schuld aanzienlijk te verminderen en zich te concentreren op zijn ‘Strong Rail’-strategie en investeringen in het Duitse spoorwegnet.

Het ‘nieuwe DSV’ zal een omzet genereren van meer dan 38 miljard euro en wereldwijd ongeveer 152.000 mensen tewerkstellen. In België zal de Deense groep ongeveer 1.930 mensen tewerkstellen (gebaseerd op de balansen van 2022) en een gecombineerde toegevoegde waarde genereren van ongeveer 220 miljoen EUR. Met ongeveer 530.000 m2 opslagruimte za

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo