IAA: Iveco lanceert S-eWay als vrachtwagen

In navolging van de trekker die vorig jaar werd gelanceerd, lanceert Iveco op de IAA Transportation de elektrische S-Way als 6×2 vrachtwagen. De Iveco S-eWay is verkrijgbaar met de AS cabine, de AT compacte cabine en de AD dagcabine.

De S-eWay maakt gebruik van de elektrische FPT-as met 480 kW continu vermogen en Microvast-batterijen met elk 70 kWh, die in groepen van 4, 5 of 7 kunnen worden gecombineerd. Met zeven batterijen heeft hij een bereik van 400 kilometer. De locatie van de accu’s kan worden aangepast aan de carrosserie. De rechterkant van het chassis kan bijvoorbeeld worden vrijgelaten voor een zijlader die vuilnis ophaalt. De accu’s kunnen ook naar achteren worden verplaatst, zodat er ruimte overblijft voor apparatuur zoals kraanstabilisatoren achter de voorwielen.

Gelijkstroom snelladen is beschikbaar tot 350 kW via een Type 2 CCS-connector aan de linkerkant. De bestuurder kan zijn eigen laadsessies instellen, bijvoorbeeld om de hoeveelheid benodigde energie te minimaliseren bij het opladen aan een openbare lader waar elektriciteit duurder is dan in het depot. Het laadvermogen kan ook worden verlaagd om de levensduur van de batterij te verbeteren.

Iveco biedt drie soorten krachtafnemers: een e-PTO met laagspanning voor toepassingen zoals laadkleppen, een e-PTO met hoogspanning die tot 20 kW continu vermogen kan leveren voor bijvoorbeeld temperatuurgecontroleerde distributie, en een mechanische e-PTO die tot 60 kW levert voor het aandrijven van hydraulische apparatuur zoals vuilniswagens, kranen of containerliften.

In 6×2 configuratie variëren de beschikbare wielbases van 3600 tot 6050 mm en voor 4×2 (19 tot 21 ton MMA) gaat het van 3900 tot 6700 mm.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo