Featured Video Play Icon

Jacobs Logistics ziet logistieke keten opschuiven richting voorraadbeheer en verzending – Logistics.TV 36

De dienstverlening in transport is niet meer wat ze 75 jaar geleden was. Vraag dat maar aan Jacobs Logistics uit Tongeren, een modern familiebedrijf dat opgericht werd in 1945 door Willem Jacobs. Door digitalisering en schaalvergroting is de logistieke keten opgeschoven richting voorraadbeheer en verzending.

Met 80 trekkers en 130 opleggers is Jacobs Logistics goed vertegenwoordigd op transportvlak. Qua logistiek beschikt het over 40.000m2 buitenopslag en nog eens 20.000 m2 binnen. Om steeds te blijven inspelen op nieuwe ontwikkelingen doet het beroep op een heleboel vaste partners.

  1. De vloot van Jacobs Logistics bestaat grotendeels uit Volvo Trucks. Truck Service Sébastian met de nabijgelegen vestiging in Herstal is al sinds jaar en dag de vaste huisleverancier van Jacobs.
  2. Sinds vier jaar kiest Jacobs Logistics voor de schuifzeilopleggers met POWER CURTAIN van Schmitz Cargobull. De opbouwsterkte wordt bereikt door een zeer belastbaar zeil met aramide banden en geïntegreerde staaldraden.
  3. Naast veiligheid en efficiëntie zijn ook duurzaamheid troef bij Jacobs Logistics. Dankzij het bandenbeleid bespaarde het afgelopen jaar 30 Ton aan CO2 en 12 Ton aan afval.Hiervoor ontving Jacobs Logistics de Michelin Sustainable Mobility Certificaat.
  4. Atrium Opleidingen is ook al jarenlang een trouwe partner van Jacobs Logistics. Samen organiseerden ze onder andere open opleidingen rond Code 95 voor zowel interne als externe chauffeurs. Vandaag ligt de focus op de uitrol van Ecodriving.
  5. Om de administratie, het repetitieve werk en de communicatie te vereenvoudigen, investeerde Jacobs Logistics in 2014 in TAS-TMS.
  6. Induver is al sinds de start van Jacobs Logistics de huisverzekeraar. Het verzekeren van professioneel transport vraagt dan ook kennis en expertise.
  7. Jacobs Logistics en Hörmann zijn niet alleen goede buren op het industriepark van Tongeren, ze doen ook beroep op elkaars diensten.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo