Featured Video Play Icon

[VIDEO] Professor Theo Notteboom stelt nieuwe ING-havenstudie voor

ING presenteert de lijvige studie ‘A kaleidoscopic view of the future of the Rhine-Scheldt-Delta port system’, een onderzoeksrapport over de grote uitdagingen voor het maritieme transport in het Rijn-Scheldebekken. ING profileert zich hiermee niet enkel als financier van de sector, het bankbedrijf wil zijn expertise rond transport en logistiek delen zodat klanten beredeneerde keuzes kunnen maken rond hot topics als duurzaamheid en nearshoring.

“Deze studie evalueert de grote uitdagingen voor de havens van het Rijn-Scheldegebied, waartoe ook Antwerpen en Zeebrugge behoren”, zegt Theo Notteboom (Universiteit Antwerpen). “Er wordt gefocust op vijf thema’s: havens en internationale handel, concurrentie in een Europese context, havens en maritieme supply chains, havenautoriteiten en duurzaamheid. Over de verschillende thema’s worden een dertiental stellingen geponeerd met argumenten pro en contra.” Onderwerpen die de sector de afgelopen maanden sterk bezig hielden, zoals de nearshoringdiscussie en het debat over verduurzaming komen aan bod, net als de onderlinge concurrentiepositie van de havens en de zoektocht naar ruimte voor uitbreiding. Een theoretisch werkstuk is het evenwel niet geworden. “Deze analyses zijn marktgericht en mikken op een publiek van professionals uit de sectoren transport en logistiek”, zegt Notteboom. Met deze studie wil ING zich profileren als kennispartner van de bedrijven uit de transport- en logistieke sector.

Bram Debruyne, verantwoordelijke voor de Transport- en Logistieksector in België bij ING, licht de opzet van de studie toe: “ING onderscheidt zich door de combinatie van lokale verankering en ‘global reach’. We willen onze sectorkennis plaatsen in een internationale context. Transport en logistiek is een van de kernsectoren die ING van nabij ondersteunt. Die sectorexpertise willen we ook duidelijk tonen aan het professionele publiek. Met deze studie – de achtste in de reeks inmiddels – willen we oplossingen bieden en klanten tools aanreiken om risico’s in te schatten. Dat laatste kan van belang zijn bij bijvoorbeeld kredietverlening.”

Dat duurzaamheid zo prominent aan bod komt, is geen toeval. “ING is een pionier in het financieren van duurzame oplossingen”, zegt De Bruyne. “We zijn trendsetters met producten zoals onze ‘Sustainable Improvement’- leningen, die klanten in staat moeten stellen hun groene doelstellingen te halen.”

Na een ‘sneak preview’ in november wordt in januari de studie voorgesteld aan het bredere publiek. Daarnaast wordt de studie via webinars voorgesteld aan internationale decision makers.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo