Featured Video Play Icon

TRANSPORT & VAN.TV: jaaroverzicht 2019

Dat 2019 een boeiend jaar was is een understatement. Van de kleinste bestelwagens, over pick-ups, tot de grootste trucks… Transport & VAN.TV berichtte over alle relevante topics binnen de transport en logistieke sector.

AUTOSALON
Het startschot werd gegeven in Brussel, waar de Brussels Motor Show aan haar 97e editie toe was. Naast de vele nieuwigheden op vlak van bestelwagens en ombouwers, werden er ook een aantal merken in de bloemetjes gezet.

T&L AWARDS
Een maand later, op 28 februari, vond de hoogmis voor de transport & logistieke sector plaats. Maar liefst 1.500 professionals uit de sector zakten af naar de Nekkerhal om de jaarlijkse Transport & Logistics Awards te beleven. Een editie gekenmerkt door sterke kandidaten. De inschrijvingen voor editie 2020 zijn nog volop bezig. Denkt u kans te maken op één van de awards, schrijf u dan zo snel mogelijk in via www.transportandlogisticsawards.be.

VAN DIEVEL
Terug naar de orde van de dag, waar Transport & VAN.TV presentatrice Ilse een dag in de huid kruipt van Van Dievel chauffeur Stephanie.

MAN Truck Trial
Een interessante winter komt tot haar einde. Maar een even boeiende lente staat voor de deur. Onder andere met de allereerste editie van de MAN Truck Trial.

Mercedes-Benz Actros
2019 gaat ook de geschiedenisboeken in als het jaar waarin de allereerste vrachtwagen gebouwd wordt zonder spiegels.

Premières
Het voorjaar van 2019 stond trouwens gekenmerkt door meerdere premières.
– Zo lanceerde Mercedes-Benz Vans de e-Vito en de V-Klasse 300d.
– Ford kwam op de proppen met een gloednieuwe Transit 2 ton. Dit model zet sterk in op gewichtbesparende materialen. De achterwielaangedreven Transit 350 – met lange wielbasis – is nu 80 kg lichter dan het vorige model. De versie met voorwielaandrijving is 48 kg lichter.
– Ook serviceprovider DKV Euro Service had belangrijk nieuws. Want het lanceerde met de DKV BOX EUROPE een nieuwe, interoperabele tolbox voor heel Europa.

BEST OF VAN
Op 21 juni stond de champagne koud om de winnaars van de Best of VAN te lauweren. Best of VAN is elk jaar hét event voor de LCV-sector alvorens in vakantiemodus te gaan.
– Renault Concessie Valckenier kroonde zich tot Super Best Dealer of the Year.
– Terwijl MAN TGE de Best Professional Van werd.
En Ford Ranger de Best Professional Pick-up.
– Verder gingen ook Bru-Systems en APK met een prijs aan de haal, respectievelijk de Best Innovation Van 2019 en de Best Fleet-owner Van 2019.
– Patrick van der Aa van Ford mag zich een jaar lang de LCV Manager of the Year noemen.

We Are Champions – uitzending 1
In dezelfde week namen transporticonen Koen De Vlieger, Pieter Plantefeve, Marc Macharis en Guy Hendrickx het tegen mekaar op in een nieuwe aflevering van We Are Champions.

Busworld
Tijd om de batterijen op te laden! Want semester 2 belooft minstens even druk te worden als semester 1. En met Busworld staat er al meteen een klepper op het programma. Op bezoek bij Van Hool wordt er vooruitgeblikt op dé busbeurs, dit jaar in Brussel.

Groene tafel Veel innovaties en alternatieve brandstoffen. Maar ook aan onze Groene Tafel, waar Scania-klanten hun ervaringen met LNG delen.

Aerts Trucks
2019 bracht ons ook bij de mooiste truckconcessie van het land. Gelegen in Bornem…

Van Day
J&T Autolease nam ons dit jaar mee naar twee VAN DAYS. De eerste met Mercedes-Benz Vans… Eind september was het dan aan de PSA merken om hun kwaliteiten te tonen aan fleetowners.

E-Van Xperience
Het jaar afsluiten doen we met de eVan Xperience, eveneens een test-event voor fleetowners. Het gloednieuwe event georganiseerd door Transportmedia met de ondersteuning van Eneco wekte meteen veel interesse, met een ruim aanbod aan elektrische voertuigen.

We Are Champions
Geen jaareinde zonder een nieuw seizoen van We Are Champions. Wie schrijft het derde seizoen op zijn naam?

Passion 4 Trucks
En wat heeft 2020 allemaal te bieden? Het wordt vooral uitkijken naar het gloednieuwe event Passion 4 Trucks (Passion for trucks) dat op 20 en 21 juni zal plaatsvinden in Brussels Kart. Zowel klein als groot laten wegdromen van de mooiste trucks in België, de passie voor vrachtwagens van de ene generatie op de andere doorgeven en… met het hele gezin een mooie dag beleven. Dat en nog veel meer is de ambitie van Passion4Trucks. Er komen diverse activiteiten die nooit eerder in ons land zijn georganiseerd. Bij de hoogtepunten van het weekend hoort alvast de uitreiking van de Love2Truck-trofee waarbij de meest gepassioneerde chauffeur van België wordt bekroond. En er komt ook een elegantiewedstrijd, een verkiezing van de mooiste trucks en oldtimers van het land. Meer info vindt u terug op transportmedia.be of contacteer ons op info@transportmedia.be.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo