Koen Dierckx (Ekotrax): “Volvo Connect maakt ons vlootbeheer efficiënter” [Advertorial]

Het transportbedrijf Ekotrax uit Sint-Katelijne-Waver is een trouwe klant van Volvo Trucks. Zijn wagenpark bestaat voor 100% uit trekkers van het Zweedse merk. Bedrijfsleider Koen Dierckx, die Ekotrax begin dit jaar integreerde in Andiprim, is ook een trouwe gebruiker van het digitale platform Volvo Connect. Hij waardeert onder meer het modulaire karakter ervan.

Ekotrax is gespecialiseerd in het internationale vervoer van groente en fruit. Zijn vloot bestaat uit negen Volvo FH-trekkers – waarvan zeven op LNG – en 40 opleggers. Het bedrijf gebruikt al jaren Volvo Connect om het vlootbeheer efficiënt te ondersteunen.

Volvo Connect helpt vlootbeheerders hun operaties te verbeteren door real-time gegevens over de voertuigen te leveren, alsook over het brandstofverbruik en de rijpatronen. Het modulaire platform ondersteunt onderhoudsplanning, chauffeursbeheer, uptime services, navigatie en routeplanning, en biedt gedetailleerde rapportages en analyses.

Modulair platform

“Ik vind het modulaire aspect zeer interessant, omdat wij kunnen kiezen welke diensten het nuttigst voor onze eigen operaties zijn. Wij gebruiken Volvo Connect om het brandstofverbruik en het rijgedrag te monitoren, de tachograaf- en chauffeurskaartgegevens van op afstand te downloaden en het onderhoud beter op te volgen”, zegt Koen Dierckx. Ook de flexibiliteit vindt hij super. “De geïntegreerde omrekenfunctie laat ons perfect toe om zowel het verbruik van LNG als dat van diesel op te volgen”.

Ook chauffeur Daan Moens is enthousiast over Volvo Connect. “Tijdens het rijden krijg ik advies op het scherm in het dashboard om mijn rijstijl te verbeteren en het verbruik te verminderen. Sommige chauffeurs gebruiken ook de app op hun smartphone, maar ik heb voldoende aan het advies op scherm. Dat is echt praktisch”, zegt hij.

“Wat ik ook fantastisch aan mijn Volvotrekker vind, is de dodehoekcamera. Die gaat automatisch aan als je de richtingaanwijzers opzet, maar ik zet ze ook manueel aan wanneer ik traag rijd. Veiligheid voor alles!”, voegt Daan toe.

Integratie in Andiprim

In januari verkocht Koen Dierckx Ekotrax aan Group AdW, een groothandelaar in groente en fruit dat ook logistieke diensten (Starpack) en nationaal transport (Andiprim) aanbiedt. “Ekotrax wordt stapsgewijs geïntegreerd in Andiprim. Een eerste stap was de verhuis van beide bedrijven naar een spiksplinternieuwe vestiging in de nieuwe logistieke zone aan de Hovenierstraat in Sint-Katelijne-Waver, op een boogscheut van de veilingen”, zegt Dirk Smets, general manager van Andiprim. Samen vormen de twee een vloot van 24 trekkers en 100 koelopleggers.

 

www.volvotrucks.be

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo