EDW Formation maakt de balans op van de Code 95

De stand van EDW Formation op Truck & Transport is de enige die volledig aan de opleiding van professionele chauffeurs is gewijd. Een uitstekende reden dus voor een gesprek met de oprichter Eric De Waegenaere, die de tweede fase van de beroemde Code 95 met kritische blik bekijkt. Die tweede fase van de Code 95 ging in september 2016 van start, maar Eric De Waegenaere ziet het in 2021 tot een enorme opstopping komen. “Aangezien het verplicht wordt minstens drie uur opleiding voor een preventieve en rationele rijstijl te volgen, moeten we vanaf 2017 al modules beginnen te plannen, anders kijken we tegen 2021 niet op tegen een knelpunt maar tegen een hele krater…” En hij weet waar hij het over heeft want hij is nu nog bezig met het geven van opleidingen aan chauffeurs die nog niet eens in orde waren met fase 1, vaak omdat ze dachten dat ze vrijgesteld waren van de verplichting hun getuigschrift van vakbekwaamheid te vernieuwen. EDW Formation is ook een van de weinige opleidingscentra met een eigen voertuig. “Iedereen kan zijn drie uur praktijkles natuurlijk met zijn eigen truck volgen, maar wie van ons aanbod gebruikt maakt, heeft minstens twee voordelen”, vervolgt Eric De Waegenaere. “Ten eerste betaalt hij dan geen kilometerheffing, aangezien onze voertuigen tijdens de opleiding zijn vrijgesteld en bovendien (en velen weten dit niet) tellen die drie uur enkel als werkuren en niet als rijuren. Dat maakt een groot verschil voor de rijamplitude.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo