De IRU publiceert gids voor good practices op laadplaatsen

De IRU, internationale organisatie voor het wegtransport, heeft onlangs een aantal aanbevelingen gepubliceerd, waarbij de focus ligt op veiligheid op laad- en losplaatsen. Met deze ‘gids voor good practices’ wil de IRU zoveel mogelijk risico’s op ongevallen vermijden. De publicatie (enkel in het Engels) kan gedownload worden op de website van de IRU. De publicatie bevat nuttige tips rond de ideale uitrusting van laadkaaien, maar ook advies over de vereiste manoeuvreerruimte voor de verschillende types van vrachtwagens. Zo wordt er een onderdeel gewijd aan ecocombi’s, die door hun omvang een grotere manoeuvreerruimte vereisen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo