Duitsland en Zweden slaan de handen in elkaar voor ‘elektrische wegen’

Tijdens een staatsbezoek ondertekenden de Duitse kanselier Angela Merkel en de Zweedse eerste minister Stefan Löfven diverse samenwerkingsakkoorden, waaronder één met betrekking op de ‘elektrische wegen’ die onder andere Siemens en Scania aan het uittesten zijn. Die ‘elektrische wegen’ bestaan uit weggedeeltes die met bovenleidingen zijn uitgerust en die elektrische voertuigen met een pantograaf (zoals bij treinen) van stroom voorzien. Sinds juni 2016 zijn Scania en Siemens in de omgeving van Gävle (Zweden) bezig praktijktesten met die technologie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo