François Bellot positief tegenover de tachograaf voor lichte bedrijfsvoertuigen

Als antwoord op een parlementaire vraag van David Geerts, liet federaal Minister van Mobiliteit François Bellot weten positief te staan tegenover het verplichte gebruik van een digitale tachograaf bij lichte bedrijfsvoertuigen. Febetra is blij met deze duidelijke stellingname. Bellot zegt niet de zelfstandigen die voor eigen rekening rijden te willen viseren, maar enkel de bedrijven die voor rekening van derden goederen vervoeren. Volgens Het Nieuwsblad, dat het bericht bij Belga haalde, heeft het kabinet van Bellot de Europese Commissie en de andere Europese landen gevraagd de kwestie te bestuderen. Het moment is in elk geval goed gekozen, aangezien diezelfde Commissie dit jaar een nieuw ‘wegenpakket’ moet voorstellen dat de spelregels voor het wegtransport zou kunnen veranderen. Febetra was dan ook meteen verheugd over de uitspraak van François Bellot: “Wij steunen het idee van de federale minister. Op dit ogenblik wordt het wegenpakket op Europees niveau herzien, wat een niet te missen kans is om wat orde op zaken te stellen en te verhinderen dat het lichte transport nog verder afglijdt naar de grijze zone war haast alles is toegelaten.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo