Scania lanceert een innovatiefonds voor start-ups

Met Scania Growth Capital lanceert de Zweedse constructeur een fonds dat de groei moet financieren van nieuwe bedrijven die innovatieve en relevante oplossingen zullen ontwikkelen voor het ecosysteem van het transport.  Volgens Henrik Henriksson (CEO van Scania) zal Scania dankzij dit nieuwe fonds toegang krijgen tot ideeën en technologieën die het milieu waarin de vrachtwagenconstructeurs zich bewegen, zullen veranderen. De (niet-limitatieve) lijst van Scania’s interessegebieden omvat de digitalisering, autonome voertuigen, connectiviteit, de hybridisatie, hernieuwbare brandstoffen en ‘intelligente fabrieken’.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo