Ghistelinck breidt uit in Frankrijk

Mercedes-Benz dealer Ghistelinck heeft Mercedes-Benz Lille en Valenciennes van Mercedes-Benz France overgenomen. Hiermee is Ghistelinck de  eerste Belgische concessiehouder binnen het merk die internationaliseert. De groep met hoofdzetel in Waregem groeit met deze overname naar een omzet van  ruim 220 miljoen euro en een verkoop van meer dan 4.500 nieuwe voertuigen (personenwagens, bestelwagens en trucks) op jaarbasis. Het aantal werknemers stijgt van 209 naar 320, en het bedrijf werft dit jaar nog eens 18 werknemers aan om de groei in de bestaande sites te kunnen opvangen (Ghistelinck heeft Mercedes-Benz vestigingen in Waregem, Kortrijk, Oudenaarde, Deinze en Moeskroen). “Met deze overname breidt Group Ghistelinck haar bestelwagen- en truckactiviteiten uit langs de vitale transportader E17 verder uit. Rijsel en Valenciennes behoren tot een enorme metropool, die nauwkeurig grenst aan de regio waar wij reeds sedert 1950 actief zijn.  Het potentieel is er groot en de economische dynamiek is er sterk.”, aldus Vincent Yserbyt, Gedelegeerd Bestuurder van Group Ghistelinck, die besluit met “economisch gezien kan het met Frankrijk als land enkel de goede richting uitgaan”.  Door de nabijheid van beide regio’s kunnen belangrijke synergieën worden gerealiseerd. Nieuwe vestiging in Menen Dit jaar bouwt Ghistelinck een nieuwe garage in Menen, langs de E17. “Daar zullen onze klanten enerzijds terecht kunnen voor vrachtwagens, bestelwagens, bussen en trailers en anderzijds voor Used1 voertuigen en Used trucks. Bovendien gaan alle herstellingen en carrosseriewerken voor zowel personenwagens, bestelwagens en trucks hier doorgaan. De bouw van de nieuwe vestiging zou in Q4 van 2017 klaar moeten zijn.”, aldus Vincent Yserbyt. De bestaande vestiging wordt dan gesloten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo