Wallonië lanceert zijn ‘logistieke cel’ om bedrijven te begeleiden

In het kader van de flankerende maatregelen voor de kilometerheffing had de Waalse Regering beloofd dat ze een cel zou oprichten om de Waalse bedrijven te helpen met de optimalisatie van hun logistieke processen. Dit is nu gebeurd, met de steun van Logistics in Wallonia. “We stellen vaak vast dat 7 tot 15% van de middelen van een industrieel bedrijf naar de werking van de toeleveringsketen gaan (het vervoer van grondstoffen, het beheer van interne goederenstromen, de productieplanning en de verdeling van afgewerkte producten, …). Dit toont aan dat de logistiek niet zozeer een sector op zich is, maar eerder een economische functie is die we in alle bedrijven terugvinden. Concreet zal het doel van de cel bestaan uit het opstellen van optimaliseringsprocessen voor de logistieke functie binnen de Waalse firma’s. Dit geldt voor alle bedrijven, ongeacht of ze deel uitmaken van de logistieke en transportsector of niet”, vertelt Renaud Wynants (Project Manager). De consulenten van de Logistieke Cel gaan nu al langs bij bedrijven die van een gepersonaliseerde begeleiding willen genieten. Zowel de bezoeken zelf als het advies dat eruit voortvloeit, zijn volledig gratis.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo