TLV tevreden met afschaffing verkeersbelasting bij gecombineerd vervoer

In Vlaanderen kunnen transporteurs vanaf nu de verkeersbelasting volledig terugvorderen als men 220 overslagverrichtingen per kalenderjaar heeft uitgevoerd met een motorvoertuig in het kader van gecombineerd vervoer. Het formulier voor de terugbetaling is op de website van de Vlaamse Belastingdienst geplaatst, tot grote tevredenheid van TLV.” TLV is tevreden dat haar inspanningen voor deze maatregel, die er op haar vraag gekomen is, geloond hebben, al is deze terugbetaling vooral een symbolische tegemoetkoming voor de vervoerders die hebben geïnvesteerd in gespecialiseerd materieel”, luidt het bij TLV. “We blijven nog steeds ijveren voor een volledige afschaffing van de verkeersbelasting voor de voertuigen die de kilometerheffing betalen. Belangrijk is ook dat de verlaging van de loonkost het speerpunt blijft. Alleen dan zal men terug een competitieve transportsector hebben, die uitnodigt om te ondernemen. Gelukkig worden er (en hopelijk slechts als voorproefje op de grote hervorming van de loonkost) binnenkort ook verdere begeleidende maatregelen aangekondigd. TLV heeft hier de laatste maanden druk over onderhandeld, deze gesprekken zitten nu in de laatste rechte lijn”, aldus Lode Verkinderen, Secretaris Generaal van TLV. Bijzondere bepalingen

  • Onder overslagverrichting verstaat men het verplaatsen van intermodale transporteenheden (zoals een container, wissellaadbak of oplegger) van de ene vervoersmodus (spoor of boot) naar vervoer over de weg, of omgekeerd.
  • het moet gaan om gecombineerd vervoer tussen twee lidstaten van de Europese Unie.
  • Het vervoer dient bewezen te worden aan de hand van de stukken die de vervoerder nu reeds voorhanden heeft. Ze dienen niet meegestuurd te worden.
  • Het formulier hiervoor is te vinden door te klikken op ‘Terugbetaling jaarlijkse verkeersbelasting gecombineerd vervoer’ op volgende link
  • Er wordt nog de mogelijkheid geboden om ook nog de verkeersbelasting van 2016 terug te vorderen. Dit dient te gebeuren voor 31 maart 2017.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo