Transportprijzen blijven dalen terwijl dieselprijs blijft stijgen

De transportprijzen daalden in het laatste kwartaal van 2016 met 0,6% vergeleken met het derde kwartaal van 2016, terwijl de dieselindex voor het derde kwartaal op rij groeide. Dat blijkt uit de 30ste editie van de Transport Market Monitor (TMM) van Transporeon en Capgemini Consulting. De prijsindex kromp met 3,7 % in het vierde kwartaal van 2016, vergeleken met het indexniveau van het vierde kwartaal van 2015. De capaciteitsindex steeg naar een indexniveau van 93.6 (+10,3%). Deze index is 5.7% hoger dan in 2015. Erik van Dort, Supply Chain Director bij Capgemini zegt: “Het prijsniveau leed onder een groot aanbod aan beschikbare transportcapaciteit in december, maar vooral in november. In december zagen we dat de prijzen zich herstelden. Gewoonlijk is er sprake van onbalans in vraag en aanbod in het eerste kwartaal  van een jaar. Daarom verwachten we logischerwijs ook een verdere prijsdaling in het eerste kwartaal van 2017. Peter Förster, Managing Director bij Transporeon, verwacht een verdere daling van de prijsindex voor het eerste kwartaal van 2017 : “Aangezien de dieselprijsindex tot nog toe blijft stijgen, vermoed ik echter dat de transportprijs index aanzienlijk hoger zal zijn vanaf het tweede kwartaal van 2017.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo