De firma Van Dievel (Mechelen) heeft de prijs van HR Project of the Year 2017 tijdens de Transport & Logistics Awards gewonnen. Limburgse Pool voor Transport en Logistiek en DHL Supply Chain eindigden als tweede en derde. De prijs HR Project of the Year beloont een project voor het beheer van Human Resources binnen een logistieke onderneming of de logistieke afdeling van een industrieel of commercieel bedrijf. Hij wordt gesteund door Manpower. Resultaat 2017  1        Van Dievel 2        Limburgse Pool voor Transport en Logistiek 3        DHL Supply Chain De winnaar in het kort Van Dievel is een Mechels transportbedrijf dat in 2009 al eens de titel Transporteur van het Jaar en in 2012 de prijs voor Super Transporteur in de wacht sleepte. Van Dievel Transport kampt net als alle andere transportbedrijven met een probleem van chauffeurstekort en –retentie. Het bedrijf lanceerde daarom het project “Het welbevinden van de chauffeur als sleutel voor succes bij werving, selectie en retentie”. De jury vond het uitgangspunt bijzonder interessant: ervoor zorgen dat de werknemers de dag afsluiten en tevreden en gezond huiswaarts keren. Dat daarbij een andere aanpak wordt gehanteerd voor de jongere en de oudere werknemers, is goed doordacht. De jury was vooral onder de indruk van de enquête die bij de werknemers werd gevoerd om na te gaan in hoeverre de thuissituatie, het verkeer en de planning invloed hebben op hun welbevinden en bijgevolg op hun rijgedrag.  Het resultaat was de uitwerking van online tools voor een permanente meting van dat welbevinden, zodat het mogelijk wordt om onmiddellijk te reageren en preventief bij te sturen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo