Vos Logistics vergroot inzet LNG trucks

De Nederlandse transportgroep Vos Logistics breidt haar internationaal mega trailer netwerk uit met vijf nieuwe LNG low deck-trucks.   Vos Logistics introduceerde de eerste Iveco LNG trucks in het internationaal mega trailer transport in 2015. Het ging toen om speciaal voor  Vos Logistics ontwikkelde low deck-prototypes met dubbele brandstoftanks met een actieradius tot 1.000 kilometer. In de afgelopen 18 maanden zijn deze vrachtwagens getest, en op basis van de positieve resultaten heeft Vos Logistics besloten om vijf andere LNG trekkers in te schakelen. Volgens Vos Logistics zijn verdere uitbreidingen van deze groene vloot in voorbereiding. Om het maximale uit de LNG trucks te halen op het gebied van duurzaamheid en daarnaast een aantrekkelijke kostprijs te realiseren, worden deze trucks vooral ingezet op trajecten met een hoge kilometerproductie tussen de Benelux, Zweden en Frankrijk. Dat noemt Vos Logistics het ‘Hotwheels’-concept : de planning van chauffeurs en vrachtwagens maakt het mogelijk om trucks non-stop te laten rijden. Het resultaat hiervan is een maandelijkse productie tot 35.000 kilometer, wat ongeveer gelijk is aan drie gewone vrachtwagens.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo