Fedex verhoogt zijn investeringen in Liege Airport

Volgens L’Echo maakt de Amerikaanse gigant Federal Express zich klaar om 115 miljoen euro te investeren in zijn hub in Liege Airport, een luchthaven die binnenkort met Fedex in Memphis en nog drie nieuwe Europese bestemmingen in verbinding zal staan. Drie van die vier nieuwe verbindingen zijn al gekend: Memphis (de internationale hoofdzetel van Federal Express), Londen-Stansted en Bazel-Genève”. De vluchten bevestigen onze bedoeling om in Liege Airport te blijven en de site uit te bouwen tot een belangrijk hub naast Keulen en Charles de Gaulle“, vertelt Véronique Simons, verantwoordelijke communicatie bij TNT/FedEx in Luik aan onze collega’s. Dit lijkt er ook op te wijzen dat Liege Airport synergieën met de hub in Keulen kan ontwikkelen. Zo kunnen goederen die afkomstig zijn uit Japan en in Keulen landen in de toekomst in Luik worden klaargemaakt voor een volgende vlucht. Ook zou het onderhoud van FedEx-vliegtuigen aan de Belgische luchthaven worden toevertrouwd. In totaal zou de investering van de Amerikaanse groep toenemen van 70 tot 115 miljoen euro.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo