Gheys bouwt containerterminal in Beringen UPDATE

Transport Gheys, met vestigingen in Mol en Beringen-Tessenderlo, kondigt nieuwe investeringen aan in Beringen. Er komen nieuwe silo’s, bijkomende magazijnen en een nieuwe containerterminal bij.  Begin dit jaar kondigde het bedrijf nog de ingebruikname van een nieuw magazijn van 14.000 m2 in Beringen aan, In totaal beschikt groep Gheys nu over 60.000 m² magazijnruimte in Beringen. Maar daar houdt het niet op. “Bijkomende investeringen zullen dit jaar voor nog meer werkgelegenheid zorgen”, zegt bestuurder Carl Gheys: “We zullen de site Beringen/Tessenderlo nog uitbreiden. De volgende maanden bouwen we silo’s en magazijnen bij en in het kader van ons duurzaam beleid investeren we in drie windmolens en een containerterminal in Beringen. Die containerterminal moet er trouwens voor zorgen dat de CO2-uitstoot, gelinkt aan het containertransport, fors zal verminderen.” “In 2016 verscheepten wij circa 9.000 containers. Momenteel verloopt de aanvoer door de binnenvaart via onze eigen terminal in Mol en de terminal van BCTN in Laakdal. Het business model steunt op een nieuwe tri-modale inland terminal. Dagelijkse aan- en afvoer van containers via binnenvaart, weg, en later ook via spoor zorgt voor de voeding van de logistieke sites in Mol en Beringen. Streven is om het aantal verscheepte containers tegen 2020 te verhogen tot minimaal 15.000 containers op jaarbasis.”, vult Dirk Gheys aan. Oog voor het milieu Vandaag voldoet 60% van de vrachtwagens aan de Euro 6 norm.  “Voor de vrachtwagens die de baan opgaan, rekenen we ook op de DKV Climate Card. Op die manier willen we ons steentje bijdragen om de uitstoot van onze vrachtwagens zo neutraal mogelijk te houden.” Gertjan Breij, managing director van DKV Euro Service Benelux, is hier fier op : “We weten dat Transport Gheys heel veel inspanningen levert voor het milieu. We vinden het dan ook fijn dat we hen daarbij kunnen helpen met onze klimaat-neutrale tankkaart waarmee wagenparken 100% CO2-neutraal rijden. Zo investeert Transport Gheys per liter een bijkomend bedrag in gecertificeerde projecten ter bescherming van het klimaat.”  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo