Nederlandse vrachtwagenchauffeurs krijgen 10% loonsverhoging

Volgens de Nederlandse vakbond FNV zullen Nederlandse beroepschauffeurs en logistieke medewerkers die onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen in de komende 3 jaar minimaal 10% in loon op vooruit. In het eindbod van werkgeversorganisatie TLN staat dat de lonen met 2% omhoog gaan per 1 juli 2017, 1 januari 2018 en 1 januari 2019. Op diezelfde data wordt in drie stappen een extra ‘periodiek’ aan alle loonschalen toegevoegd. De nieuwe CAO moet nog voorgelegd worden aan de achterban van de vakbonden. TLN is van mening dat “het geboden pakket recht doet aan de belangen van werkgevers en werknemers in de sector en de basis legt voor een toekomstbestendige moderne cao.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo