PSA Group neemt Opel over

General Motors en PSA hebben bekendgemaakt een overeenkomst te hebben gesloten waarbij het dochterbedrijf van GM, Opel/Vauxhall en de Europese werkzaamheden van GM Financial door PSA Group worden opgenomen. Voor die activiteiten wordt respectievelijk 1,3 miljard euro en 0,9 miljard euro betaald. Met Opel/Vauxhall, dat in 2016 een zakencijfer van 17,7 miljard euro neerzette, wordt PSA, met een marktaandeel van 17%, de tweede grootste Europese autoconstructeur. “Wij zijn er trots op onze krachten met die van Opel/Vauxhall te kunnen verenigen en we verbinden ons ertoe dit bedrijf verder te ontwikkelen en zijn herstel te versnellen“, verklaarde Carlos Tavares, CEO van PSA. “We appreciëren alles wat de medewerkers er hebben verwezenlijkt, net zoals de merken Opel en Vauxhall en de erfenis van het bedrijf. We zijn van plan de identiteit van de merken PSA en Opel/Vauxhall ten volle uit te spelen“. Met de transactie verkrijgt PSA nu een belangrijk schaalvoordeel en kan het voor synergieën zorgen op het vlak van inkoop, productie en R&D. Tegen 2026 worden synergieën van 1,7 miljard euro per jaar verwacht – een groot deel daarvan zou al tegen 2020 moeten zijn verwezenlijkt – die moeten bijdragen aan een versneld herstel bij Opel/Vauxhall. Foto: Mary Barra (CEO van GM), Carlos Tavares (CEO van PSA) et Karl Thomas Neumann (CEO van Opel).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo