Gisteravond gebeurde de uitreiking van de Truckveilig-labels in het kader van de Transport & Logistics Awards. Het afgelopen jaar telde het Truckveilig-charter meer dan 3.300 ondertekenaars, waaronder 3.237 chauffeurs en 102 transportbedrijven. 

Het Truckveilig-charter is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Vlaamse overheid waarmee transportbedrijven en vrachtwagenbestuurders zich kunnen engageren voor veiliger wegtransport. Chauffeurs en transportondernemingen die het Truckveilig-charter ondertekenen, engageren zich om jaarlijks minstens zeven zelfgekozen actiepunten na te komen. Bestuurders kunnen er bijvoorbeeld over waken dat ze voldoende fit en uitgerust achter het stuur zitten, werkgevers kunnen zorgen voor haalbare rittenschema’s en een correct onderhoud van het vrachtwagenpark. Ieder jaar vullen ze een zelfevaluatie in om aan te tonen dat ze hun engagementen in de praktijk brengen. Als dat het geval is, komen ze in aanmerking voor het Truckveilig-label.

Dit jaar kregen Van Gansewinkel (Mol) en Ibrahim Kalmaz, vrachtwagenbestuurder bij Jacobs Transport (Genk) daarbij de eerste prijs omwille van hun bijzondere engagement. Verder zijn er eervolle vermeldingen voor Gobo Transport & Logistics (Lanaken), Van Dievel (Mechelen), Nauwelaerts (Koningshooikt) en Frank Van den Heuvel, vrachtwagenchauffeur bij Distrilog (Willebroek).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo