TLV : “Transporteurs niet verantwoordelijk voor foutief opgestelde begrotingen”

Na bijna één jaar kilometerheffing maakt TLV de balans op van deze nieuwe belasting. Volgens de werkgeversorganisatie dragen de Vlaamse transporteurs sterk bij in de wegenfiscaliteit. Maar dat de Vlaamse overheid op nog meer had gehoopt, kan hun niet aangerekend worden. “De globale Vlaamse inkomsten uit verkeersfiscaliteit door vrachtwagens zijn wel degelijk toegenomen. Volgens de informatie waarover we beschikken gaat het over zowat 250 tot 300 miljoen bijkomende inkomsten ten opzichte van toen de kilometerheffing er nog niet was. We stellen daarnaast dat de transporteurs niet verantwoordelijk zijn voor foutief opgestelde begrotingen. Als over een aantal jaren alle vrachtwagens aan de recentste emissienormen voldoen, mag dit geen excuus zijn om budgettaire gaten te dichten door die properste vrachtwagens met een forse tariefverhoging te confronteren.”, aldus TLV. Transport en Logistiek Vlaanderen wijst er overigens op dat de wetgeving voorziet dat de tarieven op 1 juli 2017 al geïndexeerd zullen worden. Dat zal alle transporteurs, ook die met het properste voertuigenpark, opzadelen met een kostenstijging. Transporteurs kunnen nog steeds niet anders dan alle kostprijsstijgingen doorrekenen aan hun klanten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo