Weyts wil verbinding N8 Ieper-Veurne een doorstart geven

Het dossier rond de herinrichting van de N8 tussen Ieper en de Westkust zit muurvast sinds eind 2015, toen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) deels vernietigd werd door de Raad van State. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil het project een doorstart geven. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal het milieueffectenrapport (plan-MER) actualiseren. Volgens Weyts komt er een participatief traject met alle belanghebbenden om een nieuw plan-MER voor te bereiden. Dit traject start begin maart 2017. Ondertussen worden ook die onderdelen van het N8 tracé die niet door de Raad van State verworpen werden verder voorbereid; b.v. vanaf de E40 tot aan het kruispunt Myosotis. De werken moeten aanbesteed worden in 2019.  Er wordt ook gewerkt aan de zuidwestelijke ringweg rond Diksmuide, die ervoor moet zorgen dat er nog vlot en veilig verkeer mogelijk is tussen Ieper en Veurne tijdens de werken. De aanbesteding voor deze ringweg loopt in 2017. De werken zelf moeten in 2018 van start gaan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo