Binnenvaart neemt marktaandeel van de weg over in Gent

In Gent gebeurt het vervoer naar en vanuit het achterland meer en meer via de binnenvaart. Het aandeel van het wegtransport heeft verder afgenomen tot 34% en was nog nooit zo laag. Het aandeel spoorvervoer daalt lichtjes. Het Havenbedrijf Gent onderzoekt jaarlijks hoe goederen naar de bedrijven in de haven worden aan- en afgevoerd vanuit en naar het achterland. De binnenvaart heeft in 2016 een aandeel van 55% behaald en voor het tweede jaar op rij zelfs een record geboekt. Sedert 2010 is dit een toename met haast 5%. Het Havenbedrijf wil het gebruik van het binnenschip als duurzame transportoplossing blijven stimuleren en doet dat onder andere door te investeren in aangepaste infrastructuur zoals nieuwe kaaimuren bouwen, het verlengen van aanlegsteigers en het aanmeren van binnenvaartschepen in dokken veiliger maken. Het spoor neemt een aandeel van 11% (-1%) in. Tegen 2020 streeft het Havenbedrijf 15% vervoer over het spoor na.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo