Minister Di Antonio stelt een variabel Viapass-tarief voor Brussel voor

In een interview met La Dernière Heure legt Waals Minister Carlo Di Antonio uit dat hij het een goed idee zou vinden, mocht het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn tarieven voor de kilometerheffing aanpassen in functie van het tijdstip, om zo de files van en naar Brussel te verminderen. Di Antonio oppert om tijdens de piekuren een hoger tarief aan te houden, maar ook om dat tarief tijdens de daluren te verlagen of zelfs helemaal gratis te laten worden. Hij is van plan dit idee voor te leggen tijdens het volgende Executief Comité van de Ministers van Mobiliteit. Hij doet dit met de steun van onder andere de sector voor voedingsmiddelen en voor distributie en dit via Comeos. Hij is er echter minder zeker van dat hij ook op de steun van de sector van het wegtransport zal kunnen rekenen, aangezien het voorstel – zoals de UPTR benadrukt – niet tijdens het overlegcomité van het Waalse Gewest is besproken. Febetra vindt dan weer dat de kilometerheffing eerst naar alle weggebruikers moet worden uitgebreid in plaats van tarieven aan te passen die enkel geldig zijn voor vrachtwagens.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo