Goedkoop nachttarief voor vrachtwagens in Liefkenshoektunnel

Vanaf 1 juli 2017 kunnen vrachtwagens die gebruik maken van de Liefkenshoektunnel profiteren van een verlaagd nachttarief, dat zich vertaalt in een besparing tot 75 %. In combinatie met de zopas gelanceerde nachtopening van de containerterminals binnen de Antwerpse haven, willen we er mee voor zorgen dat vrachtwagens de ochtend- en avondspits ontwijken“, aldus David Van Herreweghe, voorzitter van de raad van bestuur van NV Tunnel Liefkenshoek. “Concreet betekent dit dat Liefkenshoektunnel vanaf 1 juli 2017 de tarieven voor vrachtwagens en personenwagens tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens gelijkschakelt. De overgrote meerderheid betaalt de tol immers met een OBU (on board unit) of met een abonnementskaart (Teletol), waardoor ze automatisch van het goedkoopste tarief genieten“. Vanaf 1 juli daalt dat voordelige tarief van € 14,16 naar € 3,56. Febetra juicht beslissing toe Febetra is blij dat de NV Liefkenshoektunnel ingegaan is op haar verzoek : “Deze maatregel is één van de sleutelelementen om van de 24u/24 opening van het Deurganckdok, een succesverhaal te maken. Vertrekkende vanuit de vaststelling dat de mobiliteitsproblemen in en rond Antwerpen blijven toenemen en wetende dat er de eerstvolgende jaren niet op extra wegeninfrastructuur gerekend moet worden, moeten we vandaag proberen om de bestaande infrastructuur via een betere spreiding van het verkeer efficiënter te benutten.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo