Recordkwartaal voor Gentse haven

De Gentse haven boekte in het eerste kwartaal van 2017 een totale goederenoverslag van bijna 14 miljoen ton. Dat is met voorsprong het beste kwartaal ooit. Het Havenbedrijf Gent ziet hiermee de goederenoverslag verder gaan op het elan van 2016 dat ook al het beste jaar ooit was. Met een totale goederenoverslag via zeevaart en binnenvaart van bijna 14 miljoen ton noteerde Gent haast 10% meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar, of een stijging van 1,2 miljoen ton. Dat is het beste kwartaal ooit voor de totale overslag via zeevaart en binnenvaart. In het eerste kwartaal ontving de haven 8% meer zeeschepen (totaal van 775) dan in dezelfde periode in 2016. Bij de binnenvaart werd er voor het aantal schepen een stijging van ruim 4% gerealiseerd (totaal 3.680) met een totale tonnenmaat die 10% hoger lag.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo