Fleetboard wordt een logistiek bemiddelaar

Van telematica tot connectiviteit. Zo zouden we de evolutie van Fleetboard vereenvoudigd kunnen voorstellen. In het jaar 2000 zag Fleetboard immers het licht als een eenvoudige boordcomputer die in Mercedes-Benz-trucks was ingebouwd. Het wil zijn actiedomein nu uitbreiden en een schakel worden tussen transportbedrijven en hun opdrachtgevers. Om zijn klanten nieuwe diensten met een toegevoegde waarde te kunnen bieden, omvat die evolutie van Fleetboard ook grote trends zoals Big Data en het internet der dingen. Die diensten moeten in de eerste plaats het wegtransport efficiënter maken, maar zullen zich al snel uitbreiden naar de connectie tussen de transporteurs en hun klanten. Fleetboard gaat van start met:

  • de Fleetboard Fuel Hub: voor wagenparken met een eigen tankstation. Met deze dienst kunnen transporteurs de prijzen vergelijken die de verschillende petroleummaatschappijen voor een bepaalde bestelling aanbieden (status: pilootproject, wordt eerst in Duitsland ingevoerd en daarna geleidelijk aan ook in andere landen)
  • Fleetboard nxtload: waarschijnlijk de meest innovatieve dienst. Hierbij worden de offertes van verschillende bevrachtingsbeurzen gegroepeerd (Teleroute en Trans.eu werken mee aan de ontwikkeling ervan) terwijl hun veiligheidsniveau behouden blijft. Deze toepassing moet de zoektocht naar een vracht makkelijker maken (de lancering is voorzien voor 2018)
  • Smargo: app die de transportdocumenten volledig digitaliseert en de status in real time aan alle betrokken partijen weergeeft (lancering via Google Play Store in 2018)
  • Vehicle Lens: app die nummerplaatherkenning combineert met de weergave van de belangrijkste technische gegevens van het voertuig (via de Fleetboard-boordcomputer) om zo de visuele controle makkelijker te maken vooraleer de chauffeur achter het stuur kruipt. Dit is vooral interessant voor wagenparken waar meerdere chauffeurs met eenzelfde voertuig rijden (nog in de ontwikkelingsfase).

Parallel hiermee zal Fleetboard zijn bestaande diensten verder blijven (laten) ontwikkelen, met als orgelpunt de lancering in juli van de Fleetboard Store voor Fleetboard-apps en apps die door derden zijn ontwikkeld en door de teams van Fleetboard zijn uitgetest en goedgekeurd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo