Groupe CAT wil STVA overnemen

Autologistieker STVA, een dochteronderneming van SNCF Logistics, staat te koop. Zijn concurrent, Groupe CAT, heeft bevestigd exclusieve onderhandelingen met de Franse spooroperator SNCF te zijn aangegaan. Volgens CAT Groupe zou de transactie in de loop van het tweede kwartaal moeten worden afgerond. STVA legde in 2016 een omzetcijfer van 312 miljoen euro voor, met iets meer dan 2100 medewerkers. Het zakencijfer van CAT Groupe bedraagt meer dan een miljard euro, waarvan 706 miljoen van de afdeling Logistique Véhicules afkomstig is. In België stelt CAT Benelux zo’n 90 mensen te werk, voor een omzetcijfer van 23.3 miljoen euro, maar STVA is dan weer zo goed als van de markt verdwenen, aangezien de firma Transportvoiture (dat in 1968 is overgenomen) zijn wagenpark in 2014 heeft geschrapt en in 2015 nog slechts zes mensen in dienst had.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo